Deprecated: Funktionen wpcf7_remove_shortcode är tagen ur bruk sedan Contact Form 7 version 4.6! Använd wpcf7_remove_form_tag istället. in /home/opfastigheter/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/functions.php on line 526

Deprecated: Funktionen wpcf7_remove_shortcode är tagen ur bruk sedan Contact Form 7 version 4.6! Använd wpcf7_remove_form_tag istället. in /home/opfastigheter/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/functions.php on line 526
Kundtjänst - OP Fastigheter
019 - 611 01 90 Fax: 019 - 611 01 91 info@opfastigheter.se

Kundtjänst

Uthyrning i andra hand

Det krävs alltid tillstånd för att en hyresgäst skall få hyra ut sin lägenhet i andra hand. Tillstånd skall i första hand sökas hos hyresvärden men om inte hyresvärden samtycker kan tillstånd sökas hos hyresnämnden. Tillstånd godkänns om beaktansvärda skäl föreligger som ex. studier eller arbete på annan ort och att man alltid har för avsikt att flytta tillbaka till sin lägenhet. Upprätta alltid ett andrahandskontrakt och skicka in kopia till oss.

Ladda ner blankett om samtycke till andrahandsuthyrning

Överlåtelse

En hyresgäst får enligt hyreslagen inte överlåta hyresrätten till annan person. Undantag från denna regel är närstående, som varaktigt sammanbor med hyresgästen. Tillstånd ges om hyresvärden skäligen kan godta förändringen. Vid bodelning, äktenskapsskillnad eller hyresgästens död gäller att lägenhet har varit gemensam bostad för makarna.

Byte

Som vid andrahandsuthyrning krävs det tillstånd av hyresvärden eller hyresnämnden och att det föreligger beaktansvärda skäl.
Ladda ner blankett om tillstånd till direktbyte
Hemförsäkring
Vi rekommenderar alla att teckna hemförsäkring. Vid skada i lägenhet gäller inte hyresvärdens försäkring vad beträffande ert lösöre( som kläder, möbler och tv/dator etc.) vi betalar dock er självrisk.

Ladda ner blankett om tillstånd till direktbyte

El-abonnemang

E-on: 0771-22 24 24 / www.eon.se

Hyran

Hyresavierna delas ut kvartalsvis direkt i er brevlåda. Nu får en färdigtryckt OCR-avi (bankgiro). För de som önskar kan avierna skickas till annan adress.
Obs! Betala med rätt avi för rätt månad!
För de som önskar Autogiro hör av er till kontoret så skickar vi en blankett. Det går också bra att ladda hem blanketten direkt från vår webbplats.

Kabel-tv / Bredband

För information och felanmälan
Com Hem: 020- 55 00 00 / www.comhem.se
Telenor: 020-222 222 / www.telenor.se
Vilken kabel-tv. och bredbandsleverantör er fastighet är ansluten till står på anslagstavlan i trapphuset.

Skadedjursproblem

OP Fastigheter har ett avtal med NOMOR som du kontaktar om du får problem med skadedjur. De ger dig tips och råd och du får kostnadsfritt hjälp med skadedjurssanering. Du når Nomor på telefon 0771- 122 300
Ersättning för skador av möbler och textiler ligger dock utanför OP Fastigheters ansvar och du ställer eventuella skadeanspråk till ditt försäkringsbolag.
För att skadedjuren inte skall spridas är det ändå viktigt att du även anmäler det till oss så att vi kan informera övriga hyresgäster.

Intresseanmälan

Du kan göra din intresseanmälan direkt via vår webbplats. Läs mer...

Serviceanmälan

Vid frågor till vår kundtjänst kan du använda dig av antingen e-post, ringa till oss eller fylla i ett formulär direkt från vår webbplats. info@opfastigheter.se
019 - 611 01 90
Fyll i serviceanmälan

Jourinformation

CSG 019 – 26 40 50